pondělí 7. října 2013

První týden za mnou!!!

Úterkem nám začal trénink, který bude probíhat 3 týdny a zahrne téměř všechny produkty společnosti Samsung, pro kterou Sykes dělá outsourcing zákaznické linky.

První týden nás čekalo audio-video, tedy především televize. Spolu se mnou a Jirkou se dále účastnili Řek Kostas a Portugalka Camilla a celé to vedla Diana, jež je Maďarka, ale umí česky i rumunsky. Trénink byl velmi zajímavý. Vůbec jsem netušil, že televize mají tolik funkcí a co všechno se s nimi dá dělat. Teď nás čeká ještě test v pondělí a mělo by to být v pohodě. A téměř po každém tréninku jsme šli stínovat naše české kolegy, což se bude opakovat pravidelně po dobu tří týdnů. 

Den však v úterý neskončil. Večer nás čekalo dořešení všech smluv okolo našeho bydlení, kdy přijela paní domácí se synem a jeho přítelkyní. Přivezli nám stolek, který jen tak mimochodem hned rozbili :-D, a taky záclony. Se vším nám pomáhal Mihai, jenž nám tohle bydlení i zařídil, což bylo docela těžké v době, kdy začíná semestr. 

Pak jsme pelášili taxíkem (jsou tu ohromně levné) na AIESEC meeting, kam  jsme byli pozváni. Tam jsme se poprvé sešli s dalšími stážisty. Někteří byli téměř na odjezdu a někteří přijeli do Kluže stejně jako my. A to hlavně Janina z Německa, která však pracuje v jiné firmě. Také jsme byli představeni místní AIESECers, např. formou jazykového testu :-D Poté následoval meeting v nedalekém baru, kde sice měli Staropramen, ale vyráběný v Rumunsku. Takže to nebyl náš originál. Co nás s Jirkou překvapilo, že jsme odcházeli téměř poslední z naší skupiny a to jsme si říkali, že půjdeme mezi prvními, když zítra musíme do práce. 
Zpátky jsme si troufli pěšky a trefili jsme, sice s mírnou oklikou, ale trefili :-D

Během dalších večerů jsme snažili zařídit internet, ale to je kapitola sama o sobě, kterou shrnu, až ho budeme mít definitivně. 

V pátek jsem vyrazil společně s ostatními AIESECers do klubů. Poznal jsem dva a docela zajímavé. Ale už si začínám všímat, že stárnu. Začíná mi vadit ty naplno puštěné repráky :-D

O víkendu jsme zamířili na prohlídku historického centra a to hned dvakrát. Nejdřív samostatně s Jirkou v sobotu a pak v neděli po nákupech chybějících věcí s Janinou a ostatními AIESECers. Vyrazili od jedné katedrály ke druhé (jedna katolická a druhá ortodoxní) a pak také na vrchol místního kopce, ze kterého je krásný výhled na město.
Také jsme dostali nečekanou nabídku na večerní představení, sice v rumunštině, ale s titulky. Ty však občas vynechávali, tak jsme si museli leccos domýšlet ;-) Ale bylo to docela pěkné :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat